Hvad er SSL?

Visse hjemmesider starter med ”http://”, hvorimod andre starter med ”https://”.

Måske har du bemærket det ekstra ’s’ ved besøg på et socialt medie eller en hjemmeside, hvor du skulle indtaste følsomme oplysninger som betalingsoplysninger, login-informationer, navn, adresse, CPR-nummer mv.

Men hvor stammer det ekstra ’s’ egentligt fra, og hvad indebærer det?

Kort fortalt betyder det ekstra ’s’, at din forbindelse til den hjemmeside, du besøger, er krypteret, så alle data deles på en sikker måde. Teknologien bag kaldes SSL, der står for Secure Sockets Layer.

Hvad er et SSL-certifikat?

SSL er en sikkerhedsteknologi, der sørger for at etablere en sikker forbindelse mellem en server og browseren på den enhed, man benytter til at browse på nettet. Når der etableres forbindelse fra brugerens enhed til en hjemmeside, udveksles der data imellem browseren og den server, hvor hjemmesiden er placeret. Denne kommunikation er som udgangspunkt ubeskyttet og let for fremmede at tilgå.

Det er i denne forbindelse, SSL-certifikater er relevante. Såfremt hjemmesiden er beskyttet med et SSL-certifikat, vil alle udvekslede data mellem browseren og serveren blive krypteret og dermed langt sværere at tilgå for hackere og andre kriminelle. Et SSL-certifikat tilføjer på den måde et sikkerhedslag mellem serveren og den enhed, brugeren benytter til at tilgå hjemmesiden.

Hvad er TLS?

TLS (Transport Layer Security) er en opdateret og mere sikker version af SSL, der giver mulighed for mere avancerede krypteringsmetoder i form af ECC-, RSA- og DSA-kryptering.

Hvad er HTTPS?

HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure) vises i URL’en, når en hjemmeside er sikret med et SSL-certifikat. Oplysningerne om certifikatet, herunder den udstedende myndighed og firmanavnet på ejeren af hjemmesiden, kan ses ved at klikke på låsesymbolet i browserlinjen.

Hvordan kan jeg få SSL-certifikat på min hjemmeside?

Vi tilbyder hos DuelHost gratis SSL-certifikat via Let’s Encrypt til alle dine domæner.

Dit domæne skal være aktivt og pege mod vores navneserver eller alternativt have DNS rettet imod IP-adressen på vores server, før vi kan aktivere SSL. Det skal derfor enten være dit primære domæne eller alternativt tilføjes som et nyt domæne i vores kontrolpanel.

Vi sørger i forbindelse med opsætning af domæne for at aktivere SSL-certifikat, så dine besøgende beskyttes imod hackere, når de navigerer rundt på hjemmesiden. Der er ingen grund til at ændre på denne opsætning, da DuelHost tilbyder gratis SSL.

Har SSL betydning for SEO?

Ja, det har det uden tvivl. Mens det primære formål med SSL er at sikre dataudvekslingen mellem de besøgende og din hjemmeside, er der en klar fordel for SEO forbundet med at have et SSL-certifikat på din hjemmeside og eventuelle undersider.

Google anbefaler officielt, at alle hjemmesider, uafhængigt af om de behandler følsomme oplysninger eller ej, bør have et SSL-certifikat. SSL har siden 2014 udgjort en faktor i Googles søgeplaceringsalgoritme. Dette indebærer, hjemmesider med SSL modtager en rangforøgelse, fordi de er krypterede, og derved opnår en højere placering i Googles søgeresultater.

Det betyder med andre ord, Google ser negativt på hjemmesider, der ikke er beskyttet af SSL. De gør endda opmærksomme på det via et advarselsikon i Google Chrome browseren med en besked om, at hjemmesiden ikke er sikker, hvis den ikke har et SSL-certifikat tilknyttet.

Er der nogen fordele forbundet med SSL-certifikat?

Et validt SSL-certifikat øger tilliden til din hjemmeside fra de besøgende, da de kan benytte det uden at frygte, trafikken bliver opsnappet af fremmede. Undersøgelser viser, at hængelåsikonet, der fremgår for hjemmesider beskyttet af SSL, er noget, de besøgende kigger efter og tillægger værdi.

Ved at have et SSL-certifikat på din hjemmeside øger du tilliden til hjemmesiden hos de besøgende via hængelåsikonet og fravær af advarsler i browseren om, din hjemmeside ikke betragtes som sikker. Din hjemmeside opnår herudover en bedre placering i Google’s søgeresultater.

Test om dit SSL-certifikat er aktivt

Når SSL aktiveres på din hjemmeside, kan der gå et stykke tid, før det slår helt igennem.

Du har via nedenstående søgeværktøj mulighed for at verificere dit SSL-certifikat og tjekke, om det er aktiveret samt få information om eventuelle problemer forbundet med certifikatet.

SSL søgeværktøj: https://www.digicert.com/help/

I tilfælde af spørgsmål eller behov for hjælp til opsætning af SSL på dine domæner er du meget velkommen til at kontakte os via e-mail eller live chat.