Wordpress optimering

WordPress har taget verdenen med storm. Siden 2003 har det været muligt at oprette en hjemmeside nemmere og hurtigere end nogensinde før.

Hvis din forside indlæses langsomt, risikerer du, de besøgende falder fra igen, før de har set resten af din hjemmeside. Din hjemmesides hastighed er ikke kun godt for dine besøgende – den bliver også mere og mere vigtig for, hvordan Google vurderer og rangerer din hjemmeside. Google rangerer nemlig langsomme hjemmesider dårligere end hurtige.

Årsagen, til en hjemmeside er langsom, kan være forskellige ting som indlæsning af mange store filer, manglende optimering af medier og indlæg på siden eller brug af et dårligt webhotel med gammel teknologi og servere, der resulterer i ringe performance og lange svartider.

Vi anbefaler hos DuelHost, du sætter fokus på optimering af din hjemmeside for både at sikre dine besøgende den bedst mulige oplevelse samt undgå, at Google straffer din hjemmeside pga. sløve svartider.

Vælg den rigtige hosting-pakke

For at sikre den bedst mulige performance og hastighed på din hjemmeside, er det vigtigt at have styr på de specifikationer, din webhosting-udbyder tilbyder i din valgte hosting-pakke. Det skyldes, de har en markant indflydelse på, hvor hurtigt din hjemmeside indlæses og reagerer hos dem, der besøger siden.

Der er i den forbindelse nogle nøglefunktioner, du som minimum bør have fokus på:

Diskplads

Der findes overordnet set to forskellige harddisk-typer, man skal have fokus på i forbindelse med valg af hosting-udbyder. Det er hhv. gammeldags harddiske og solid state drev (også kaldet SSD eller NVME til tider).

Begge typer af diske bruges til at gemme data. Forskellen mellem de to typer består i, SSD bruger flash-hukommelse, hvilket er markant hurtigere end HDD, så man derved opnår højere hastighed og hurtigere læsninger fra disken.

Hvis du ønsker at optimere hastigheden på din hjemmeside, skal du sikre, din hosting-leverandør tilbyder lagringsplads med SSD.

RAM

RAM er hukommelses-lageret. Det er her alt data som er cachet vil blive gemt i. Man kan derfor som udgangspunkt sige at desto mere desto bedre, dog til en vis grænse.

Hosting-udbyderne måler typisk RAM i MB ved lav mængde og GB ved større mængder. Du bør sørge for, din udbyder tilbyder en tilstrækkelig mængde RAM afhængigt af størrelsen på din hjemmeside, da det har stor betydning for afviklingen af og svartiden på siden.

Vi anbefaler hos DuelHost, at mængden af tilgængelig RAM på serveren for en mindre hjemmeside med lettere trafik som minimum er 1GB. For en semi-stor hjemmeside som eksempelvis en webshop med få produkter anbefaler vi, der er minimum 2GB RAM tilgængeligt. Har man den helt store side eller en webshop med mange produkter, anbefaler vi mindst 4GB RAM.

Nogle udbydere viser statistik over forbruget, så har man mulighed for at se dette bør man naturligvis tage udgangspunkt i det faktiske forbrug, for at undgå at betale for noget man alligevel ikke bruger.

Ved hosting af store eller adskillige mindre hjemmesider på samme hosting-pakke anbefaler vi, der stilles en større mængde RAM til rådighed for at sikre en gnidningsfri afvikling og hurtig svartid for de besøgende. Vi tilbyder hos DuelHost skræddersyede løsninger, der passer til dit individuelle behov. Du har derfor altid mulighed for at tilkøbe flere ressourcer såsom ekstra CPU eller RAM i din nuværende løsning uafhængigt af, hvilken hosting-pakke, du har valgt.

Båndbredde

Båndbredden er det, der påvirker, hvor meget data din hosting-udbyder er i stand til at overføre til og fra din hjemmeside. Du kan forestille dig, båndbredden er en tunnel, der overfører informationer fra din webhosting-leverandør til den besøgende.

Caching

Caching er en teknik, du har mulighed for at implementere med henblik på at forbedre hjemmesidens ydeevne. Når caching aktiveres, danner din webhost en statisk kopi af hjemmesiden. Da statisk indhold loades markant hurtigere end dynamisk indhold, reduceres loadtiden af hjemmesiden betragteligt.

De dele af en hjemmeside, der bliver cachet, gemmes i enhedens RAM. Caching kan medføre, hjemmesiden loader hurtigt, såfremt den implementeres på en korrekt og hensigtsmæssig måde

Hver gang en besøgende besøger din hjemmeside, vil der blive anmodet om data fra serveren. Uden caching skal serveren køre alt kode igennem og derefter tilgå harddisken/SSDen for at hente det relevante data. Med caching bliver det meste af den relevante data gemt i RAM, hvilket er markant hurtigere. Serveren slipper for at køre alle scripts, og samtidig hentes den cachede data langt hurtigere.

Hos DuelHost tilbyder vi som en del af alle vores hosting-pakker det såkaldte LiteSpeed Cache plugin, så du ikke selv skal betale for at få adgang til caching. LiteSpeed Cache pluginet medfølger automatisk, når du installerer WordPress gennem vores kontrolpanel.

Billedkomprimering

Billeder er et af de elementer, der trækker størstedelen af ressourcerne på din hjemmeside og potentielt kan medføre en langsom loadtid af hjemmesiden for dine besøgende..

Ved at anvende billedkomprimering, vil billederne fylde mindre, hvilket medfører et reduceret ressourcetræk og en hurtigere loadtid for de besøgende. Billedkomprimering foretages via en række smarte komprimerings-teknikker, der bl.a. reducerer antallet af farverne i billedet uden synlig forskel på billedkvaliteten

Du kan komprimere dine billeder gratis via enten et plugin til WordPress eller manuelt via en hjemmeside.

Hvis du foretrækker at komprimere billederne manuelt, anbefaler vi at bruge hjemmesiden tinypng.com.

Hvis du i stedet foretrækker at gøre det via et gratis plugin til WordPress, anbefaler vi at bruge pluginet LiteSpeed Cache (WordPress).

Vi har hos DuelHost pre-installeret LiteSpeed Cache pluginet, og det kræver blot ét enkelt tryk for at aktivere det. LiteSpeed Cache udnytter moderne browsere ved at vise WebP formatet af billeder til besøgende, der benytter en moderne browser. Til besøgende, der benytter en ældre browser såsom Internet Explorer 6, vises i stedet det originale billedformat i en komprimeret udgave.