Opsætning af SSL

Et SSL-certifikat krypterer de data, der sendes mellem de besøgende og websitet.

Netop derfor tilbyder DuelHost helt og aldeles gratis et SSL-certifikat til samtlige af vores kunder på alle domæner. Vi samarbejder med Let’s Encrypt, som leverer og administrerer certifikaterne.

Fordele ved SSL

Et validt SSL-certifikat øger tilliden til dit website, og dine besøgende kan roligt benytte det uden frygt for, trafikken bliver opsnappet. Secure Sockets Layer (SSL) er en protokol, der muliggør kryptering af de oplysninger, som udveksles mellem dit website og dine besøgende.

Google ser ikke positivt på websites, der ikke er beskyttet af SSL-certifikat. Med andre ord vil dit sites’ organiske trafik komme sidst ud af starthullerne, såfremt du ikke benytter et webhotel, der inkluderer SSL-certifikat.

SSL-certifikat hos DuelHost

Dit domæne skal være aktivt, før vi kan aktivere dit SSL. Derfor skal domænet enten være dit primære domæne eller alternativt tilføjes som et nyt domæne i DirectAdmin-kontrolpanelet. Du kan i kontrolpanelet oprette et nyt domæne eller subdomæne via menuen ‘Konto administrator’. Domæner og subdomæner kan her tilføjes via undermenuerne ‘Domæneopsætning’ og ‘Subdomæne-administration’.

Vi sætter automatisk flueben ud for ‘Sikker SSL’, som derefter tilføjes automatisk. Der er ingen grund til at ændre på denne opsætning, da DuelHost tilbyder gratis SSL.

Vi skal kunne bekræfte domænet til dit SSL, så det skal enten pege mod vores navneserver, eller alternativt skal DNS rettes mod IP-adressen på vores server.

Sværere er det faktisk ikke. Såfremt dit certifikat er korrekt registreret, vil det være tilgængeligt i DirectAdmin-kontrolpanelet, hvor du finder det under ‘SSL-certifikater’ i menuen i venstre side. Du skal blot pege dit domæne til HTTPS.

Konfiguration af SSL

Som standard opretter DuelHost automatisk SSL på samtlige domæner, så du behøver ikke selv ændre opsætningen.

Ønsker du opsætning af SSL-certifikat på dit maildomæne, bør du dog i stedet vælge muligheden ‘Gratis og automatisk certifikat fra Let’s Encrypt’, hvor du selv har mulighed for at konfigurere opsætningen af SSL-certifikaterne.

Vi anbefaler, du her sætter et flueben i boksen ‘Let’s Encrypt certifikat-registreringer’ og efterfølgende trykker på den grønne ‘GEM’ knap nederst i højre hjørne, da det sikrer, der aktiveres SSL på både hjemmesiden, dit maildomæne samt tilhørende FTP-konto.

Endvidere anbefaler vi, du sætter et flueben i ‘Gennemtving SSL HTTPS omdirigering’ og efterfølgende trykker på ‘Gem’ knappen lige ved siden af for at sikre, al’ trafik på domænet tvinges gennem SSL.

Du har også mulighed for at importere dit eget SSL-certifikat under ‘Opret dit eget selvsignerede certifikat’ eller alternativt benytte et prægenereret certifikat med tilhørende nøgle.

Hvis SSL-certifikatet er installeret korrekt, viser Google Chrome en hængelås til venstre for URLen / hjemmesideadressen. Ved tryk på hængelåsen, gives der besked om, at forbindelsen er sikker:

Har du problemer?

Hvis dit SSL-certifikat mod forventning ikke er registreret inden for 48 timer, skyldes det formentligt, vi ikke har været i stand til at verificere dit domæne.

I tilfælde af problemer, er du velkommen til at kontakte DuelHost’s dansksprogede support for at modtage hurtig og effektiv hjælp.